Om oss

Peter HartvigJag heter Peter Hartvig och driver idag företaget.
Hartvigs Måleri & Färgbutik är ett familjeägt företag som startades 1969 av min far Arne Hartvig. I släkten är vi nu inne på 5:e generationens målare!

Måleriet har ju funnits många år och som mest har det varit 24 anställda målare under 80-talet.

År 1983 öppnades butiken, då med lagerförsäljning och kortare öppettider. Det visade sig vara en lyckad kombination, där man som kund kunde få yrkesmässiga goda råd om sin målning.

Min mor Mona Hartvig hade sedan tidigare  arbetat i företaget  med den ekonomiska biten.  Hon började nu i  butiken, och servade Hultsfredsborna med färg & tapeter.

Dickersby Färg blev leverantör till butiken och så även till måleriet. Med gamla “fina” färger som Siro 3 och utvändigt Pika-Teho.

Lågkonjunktur drabbade företaget i slutet av 1980-talet och personalstyrkan minskades. 1989 började jag arbeta i företaget, fast jag hade ju sommarjobbbat några år tidigare.

Måleriet drivs nu med 7 st. duktiga målare.  Vår största kund är Hultsfreds Bostäder och Hultsfreds Kommun, och Byggföretag som NCC mm. Vi har mycket jobb i Vimmerby med olika fastighetsägare.Vi utför ju det mesta inom branchen, och hjälper till med färgsättningar och förslag till färdigt arbete, allt för kundens bästa !

I butiken arbetar Maria (min lilla fru) och Annsofi som kan guida er rätt bland färger, mattor och tapeter. Jag själv är också i butiken men har också hand om måleriarbeten, och ser till att målarna har material.

Sedan våren 2000 samarbetar vi med Beckers färg och är medlem i butikskedjan Happy homes. Det fungerar väldigt bra och vi är nöjda med samarbetet, då det alltid är hög kvalitet och kunniga medarbetare. Vår butik renoverade vi i samband med byte av färgleverantör.

Vi har nu en modern och snygg butik som har det mesta inom branschen. Vi anordnar också aktiviteter såsom hemmakvällar, färgdagar och mattkvällar. Dessa kvällar är väldigt uppskattade av våra kunder och ett bra tillfälle för dig att se vilka trender och stilar som gäller just nu och vilka som kommer att komma.
De senaste årens intresse för inredning och styling har gynnat alla i vår bransch, och det verkar ju att hålla i sig. Personligen tycker jag att alla borde måla och tapetsera om oftare. Alla trivs mycket bättre med nya och trevliga färger omkring sig.

För en bättre färgmiljö!
Peter Hartvig

Utskrift

 

 

 

Våra leverantörer